pexels craig adderley 1767016 840x385 - Få mere tid til dine hobbyer

Det kan sommetider være svært at finde tid nok i hverdagen til at dyrke sine hobbyer. Du kender det nok, at du til tider ærgrer dig over, ikke at have tid nok til at lave det, du synes er interessant – kun for dig.

Når hverdagen kører som et hamsterhjul og den ene dag tager den anden, er der pludselig gået en uge, en måned eller sågar et år, hvor du ikke har haft tid nok eller overskud til at dyrke din hobby.

Om end du maler, spiller et instrument, syer og designer tøj eller skriver noveller, så er det altså på tide, at du finder noget mere tid i hverdagen, til at dyrke dét. Og det får du heldigvis noget hjælp til lige her.

 

Få hjælp til det huslige

Uanset hvor mange I er i husholdningen, er jeg sikker på, at der er meget at se til med det huslige.

Heldigvis kan du få en elektrisk hjælper, som ordner støvsugningen for dig. Hvis du investerer i en robotstøvsuger, investerer du faktisk i mere tid til dig selv. Mens den ordner dit snavsede gulv, kan du jo lave din hobby!

 

Lav et skema

Nogle gange kræver det, at man tager sig den tid, man ikke har. Ja, det kan lyde lidt mærkeligt, når det jo er tid man ikke har. Men det handler om, at du skal kræve det!

Lav et skema over ugen og se, hvor du kan putte en time eller to ind, til at dyrke din hobby. Du kan også lave skemaet over en dag hvis du synes, det virker mere overskueligt. Det vigtigste er bare, at du sætter tiden af til det, så det faktisk kommer til at ske – Og ingen undskyldninger! Du må godt kræve den tid til dig selv.

 

 

pexels daniel smyth 8865186 840x385 - 3D print er ikke kun en sjov gadget

For mange mennesker er en 3D printer, ofte forbundet med at printe en masse sjove hjemmelavede prototyper, og en gadget som mange ser som en maskine, der mere eller mindre bare er til for sjov. Men rent faktisk er 3D printeren et efterhånden ganske uundværligt stykke “legetøj”, der mange gange bliver brugt i både medicinal- og byggeindustrien. Dermed sagt er 3D printeren, og alt hvad der har med den nye teknologi at gøre, en maskine der er kommet for at blive. 

 

Skal du bruge en 3D printer, kan du med fordel gå efter en printer fra creality. Der findes en masse forskellige modeller, der blandt andet er produceret af en række forskellige professionelle forskere og dygtige ingeniører. 

 

3D print er fremtiden

At printe i 3D er blevet ganske populært, ikke kun rundt omkring på hobbyplan, men også når det kommer til industrien. Her bruges den i høj grad til print af både knogler og forskellige proteser, og i byggeindustrien bruges den til at bygge store betonblokke. 

 

Her er nogle af de materialer en 3D printer kan arbejde med: 

 

  • Plast
  • Gips
  • Resin-print
  • Metal

 

Sådan kommer du i gang med at printe i 3D

Vil du gerne prøve kræfter af med at printe i 3D, og vil du gerne have muligheden for at printe forskellige prototyper, skulpturer og modeller? Der findes en masse guides og en masse informationer omkring 3D online, som du bør sætte dig grundigt ind i, før du går i gang med at printe. Det handler nemlig først og fremmest om at vide hvad dit behov er, for at opnå succes med dit 3D print. 

 

a0d018f6 94f9 4a39 9335 09d283a354bc 840x385 - Indret dit hjem mere stilrent

Indretning, mode og musiksmag kigger en vej for tiden: til 70’erne. Det er LP’er, store tæpper og romantisk rod. Det er hippiernes herredømme. I den anden af spektret ses yuppierne. Yuppiernes foretrukne indretning ses ofte med kritiske briller. Hvid marmor, blottet stål og lakerede møbler. Det er indretningsstilen fra filmen American Psycho. Men noget tyder på, at aversionen mod den stilrene indretning er fejlagtig. Der er nemlig en masse fordele at hente ved ikke at bo i et stort rod. Romantisk eller ej. 

 

Skab ro i hovedet

I dag er rod ikke en mangelvare. Vi render alle rundt med en smartphone, der bombarderer os med notifikationer hele dagen lang. Konstant skal vi tage stilling til dit og dat. Det skaber kaos i vores hoveder, så hvorfor ikke indrette vores hjem som livets kosmos? 

Rene linjer og blanke overflader skaber ro i vores hverdag. Det er nemt at overskue og pænt at kigge på. Det er ikke uden grund at alle restauranter indretter sig efter denne minimalistiske stil. Det fjerner fokus fra møblerne og projicerer dem over på hverdagens aktiviteter som middagen. 

Med en stilren indretning er det også nemmere at holde en rød tråd gennem hele hjemmet, når man ikke shopper på loppemarkeder. For eksempel kan en Dyberg Larsen dl31 lampe fås som både pendel, bordlampe og gulvlampe. 

 

Et rent hjem

Udover de æstetiske fordele, er der også sundhedsmæssig grund til at bo med blanke overflader. De er nemlig en hel del nemmere at tørre af ofte. Hvis man ikke er god til at holde hjemmet rent, kan man nemt udvikle støvallergi. 

Det er især påskønnet, hvis man har kæledyr derhjemme som hund og kat. De kan slæbe både jord og bakterier indenfor i hjemmet. Nogle sågar sundhedsskadelige for mennesker, såsom ringorm og bændelorm mm. 

pexels rangga aditya armien 235222 840x385 - 3 gode grunde til hvorfor leasing er en god ide

Leasing er kommet for at blive, og overvejer du at hoppe med på den nye smarte måde at have en bil på, så bør du læse med lige her. Her får du nemlig 3 gode grunde til, hvorfor leasing er en god ide. 

 

Slip for uforudsete regninger

At lease en bil, betyder helt enkelt, at du lejer en bil hos en bilforhandler. En leasingperiode strækker sig over en længere periode, men er altid tidsbegrænset. På den måde kan du helt undgå alle de uforudsete regninger, der ofte er forbundet ved at eje en dyr bil.

 

Undgå et økonomisk tab

Hvis du vælger at lease en bil, får du mulighed for at køre rundt i en stor og lækker bil, helt uden at du behøver at skulle bekymre dig om at betale ekstra. For eksempel værkstedsregninger, hvis det skulle ske at bilen skulle få en uventet skade. Men det er ikke det eneste, der er smart ved at lease. Du slipper nemlig også helt, for at tabe penge på bilen, når du skal af med den igen. Når leasingperioden er slut, er det eneste du skal gøre, at aflevere bilen tilbage til selskabet. 

 

Du behøver ikke at optage et lån

Endnu et plus ved at lease er, at du ikke behøver at optage et lån, idet ydelsen på bilen skal betales løbende. Startudgiften for en leasingbil, er væsentlig lavere, hvor man ved et almindeligt bilkøb, oftest skal betale omkring 20% af bilens pris. 

 

omurden cengiz G2iJF aUws unsplash 840x385 - Sådan indretter du et praktisk og hyggeligt børneværelse

Hvis du venter barn, så er der mange forskellige ting, der skal ordnes, inden baby ankommer. Der er selvfølgelig nogle ting, som er vigtigere end andre. En af de ting, som er en god idé at have klar, er selve børneværelset.

Dog kan det sagtens være, at du føler, at det er et krævende og uoverskueligt projekt. For hvordan indretter du et børneværelse, hvis du aldrig har prøvet det før? 

Hvor skal baby sove henne?

Først og fremmest skal du overveje, hvor din baby skal sove henne. Det kan eksempelvis være, at baby skal være sammen med dig i sengen eller, at babyen skal sove i en vugge ved siden af sengen. 

Det er en god idé, at du tænker over dette, så du kan købe de rette ting til både din seng samt til børneværelset. Dog skal du huske på, at det sagtens kan være, at du ændrer mening, når først baby har meldt sin ankomst.

Stimulér din babys sanser og giv tryghed med en uro

Nogle babyer kan være sværere at putte end andre. Med en fin og detaljerig baby uro kan du ende med at opnå en nemmere og hurtigere puttesession. En uro kan nemlig være med til at stjæle dit barns fokus og aflede hans eller hendes opmærksomhed hen på noget, der er positivt og fyldt med glæde. 

 

Få styr på puslepladsen


I den første periode af barnets levetid bliver børneværelset ikke brugt til særlig meget. Det er mest i forbindelse med praktiske gøremål, at børneværelset er i brug. På et børneværelse er det en fordel at have en pusleplads. Det skal være en pusleplads, der er behagelig for både dig og barnet.

pexels picjumbocom 196648 840x385 - Sådan dækker du et hyggeligt julebord

Juleaften nærmer sig, og det gør alle julefrokosterne også. Ikke nok med at du skal pakke gaver ind, lave mad og så videre, skal du også dække et hyggeligt julebord. Men det er ikke sikkert, at du har styr på, hvordan et julebord skal dækkes. Her kan du få hjælp til, hvordan du blandt andet kan dække dit julebord.

En juledug sætter stemningen

En juledug bliver ikke brugt særlig meget. Derfor er der også mange mennesker, der ikke gider at bruge penge på at købe en flot juledug. Det er ærgerligt, da sådan en dug er med til at skabe den helt rigtige julestemning rundt om bordet. Du kan vælge mellem et hav af skønne juleduge med alt lige fra nisser til julemænd, gran, lys, stjerner m.m. Derudover kan du vælge at bruge en simpel juledug i farven rød.

Få julestellet på bordet

Hvis du ønsker at dække et vaskeægte julebord, bør du sætte julestel på bordet. Selvfølgelig kan du altid bruge en paptallerken med julemotiver. Men du kan også investere i et lækkert Bjørn Wiinblad julestel. Ydermere kan du placere guldbestik ved siden af julestellet. Det vil klart gøre dit bord til et eventyrligt julebord. 

Brug matchende juleservietter

Skal dit julebord være rigtig fint, bør du bruge stofservietter, der passer til din juledug og til dit julestel. Har du ikke nogen passende stofservietter, kan du altid vælge at bruge almindelige servietter. Det vigtigste er blot, at servietterne går godt i spænd med resten af julebordet.

pierre chatel innocenti pxoZSTdAzeU unsplash 840x385 - Har du brug for en ny flot lampe

Lamper kan man aldrig få nok af, og det gælder også for den kendte og elskede ​​verner panton flowerpot vp9 lampe. Lampens organiske form, og det efterhånden ret store farveudvalg, er med til at betyde at der er en lampe for enhver smag. 

 

Helt uden brug af ledning

Mange mennesker kan hurtigt blive enige om, at det ikke altid er fedt at have en masse ledninger til at ligge og flyde på gulvet. Hvilket sikkert også er grunden til den populære verner panton lampe flowerpot vp9, er blevet så populær som den er. Designet på lampen er nemlig smart tænkt, nemlig fordi der slet ikke er en ledning. 

 

Har du af og til brug for en lampe, som du nemt kan flytte rundt i stuen som du vil, så skal du vælge den smarte flowerpot vp9 fra Verner Panton. 

 

Designet med smarte genopladelige batterier

Vælger du at købe en smart flowerpot vp9, er det eneste du skal bruge nogle batterier, for at få den til at virke. Du behøver derfor slet ikke bekymre dig om, hvor i rummet lampen skal stå og heller ikke bekymre dig om om ledningen kan nå hen til kontakten. Batterierne er genopladelige, og kan du godt lide en miljøvenlig tankegang, også når du tænder for lyset i stuen, så skal du vælge den lille smarte lampe fra Verner Panton. 

 

Står du og mangler en ny smart lampe i en flot moderne farve, som du kan tage med dig overalt, så klik ind på elbutikken.dk og se det store udvalg allerede i dag.

kam idris kyt0PkBSCNQ unsplash 840x385 - Sådan vælger du den perfekte billedramme til dit billede

Hvis der ikke hænger noget på dine vægge, er det på tide, at du dekorerer dem en smule. Det gør nemlig bare et hjem mere personligt, når der hænger noget på væggene.

Du kan dekorere dine vægge på mange forskellige måder. Det kommer helt an på dine ønsker. Eksempelvis kan du vælge at lave en væg, der er fyldt med billedrammer og flotte billeder. Men hvordan finder du så de perfekte billedrammer til dine billeder?

Gode råd til valg af billedramme

Der er flere ting, du bør vide, inden du giver dig i kast med at købe en enkelt eller flere billedrammer til dine billeder. Først og fremmest skal du selvfølgelig vælge den korrekte størrelse. Du kan købe billedrammer i et utal af størrelser, så du kan med garanti finde den rette størrelse til dit billede. Når du har fundet frem til størrelsen, er det værd at have disse gode råd in mente:

  • Skal du indramme et simpelt og afdæmpet billede, er det en fordel at vælge en ramme i en lys farve. Er billedet mere elegant og fint, så bør du kigge efter en ramme i en mørk farve.
  • Gå udelukkende efter billedrammer, der passer til din eksisterende indretning. Dette er langt vigtigere end at vælge en ramme, som matcher dit billede. 
  • Det er en fordel at vælge billedrammer, som ikke er i samme nuance som farven på dine vægge. Det gør nemlig, at dit billede bliver langt mere iøjnefaldende.
  • Ved valg af rammens farve bør du prøve at gå efter at matche billedets helt generelle nuance.