Indret dit hjem mere stilrent

a0d018f6 94f9 4a39 9335 09d283a354bc 840x385 - Indret dit hjem mere stilrent

Sponsoreret

Indretning, mode og musiksmag kigger en vej for tiden: til 70’erne. Det er LP’er, store tæpper og romantisk rod. Det er hippiernes herredømme. I den anden af spektret ses yuppierne. Yuppiernes foretrukne indretning ses ofte med kritiske briller. Hvid marmor, blottet stål og lakerede møbler. Det er indretningsstilen fra filmen American Psycho. Men noget tyder på, at aversionen mod den stilrene indretning er fejlagtig. Der er nemlig en masse fordele at hente ved ikke at bo i et stort rod. Romantisk eller ej. 

 

Skab ro i hovedet

I dag er rod ikke en mangelvare. Vi render alle rundt med en smartphone, der bombarderer os med notifikationer hele dagen lang. Konstant skal vi tage stilling til dit og dat. Det skaber kaos i vores hoveder, så hvorfor ikke indrette vores hjem som livets kosmos? 

Rene linjer og blanke overflader skaber ro i vores hverdag. Det er nemt at overskue og pænt at kigge på. Det er ikke uden grund at alle restauranter indretter sig efter denne minimalistiske stil. Det fjerner fokus fra møblerne og projicerer dem over på hverdagens aktiviteter som middagen. 

Med en stilren indretning er det også nemmere at holde en rød tråd gennem hele hjemmet, når man ikke shopper på loppemarkeder. For eksempel kan en Dyberg Larsen dl31 lampe fås som både pendel, bordlampe og gulvlampe. 

 

Et rent hjem

Udover de æstetiske fordele, er der også sundhedsmæssig grund til at bo med blanke overflader. De er nemlig en hel del nemmere at tørre af ofte. Hvis man ikke er god til at holde hjemmet rent, kan man nemt udvikle støvallergi. 

Det er især påskønnet, hvis man har kæledyr derhjemme som hund og kat. De kan slæbe både jord og bakterier indenfor i hjemmet. Nogle sågar sundhedsskadelige for mennesker, såsom ringorm og bændelorm mm. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.