Sådan sparer du penge som virksomhed

pexels energepiccom 288477 840x385 - Sådan sparer du penge som virksomhed

Sponsoreret

Nogle af de mest succesfulde iværksættere i samfundet har en historie om, hvordan de levede på en sten, da de startede hele. De drev forretning fra kældre og levede af diæt de færreste diætister ville godkende. Men der er en grund til, at de har fået succes – det kræver nemlig sparsommelighed i starten.

 

Mange iværksættere gør sig den fejl, at de hurtigt bliver forblændede af den første million. De trækker pengene ud af virksomheden, og fyrer dem af på champagne for at vise deres Instagramfølgere, at de klarede sig i den hårde jungle. De får sjældent succes på den lange bane.

 

Dem der virkelig klarer, er de disciplinære, der forstår at behovsudsætte.

 

Leje i stedet for at eje

Står der først et par millioner på kontoen, er det meget nemt at tage dem ud og købe en ny, lækker bil. Man behøver ikke nødvendigvis at undvære bilen, men der er ingen grund til at eje den. Det koster for meget kapital. Kapital, der fuldstændig livsnødvendig i de tidlige år.

 

Overvej i stedet at leje – eller det vil sige lease – firmabilen. Erhvervsleasing af bil, koster en fast månedlig pris, og er derfor også nem at budgettere med.

 

Vent med kontoret

Hvis du kan undgå at betale dyrt for et kontor, bør du gøre det. Der er mange penge at sparre ved at drive virksomhed hjemme fra sofaen. Så kan du altid få det fede københavnerkontor, når økonomien er lidt sundere.

 

Undersøg også om din virksomhed kan tage imod gratis hjælp fra praktikanter. Sådan undgår man at skulle betale dyrt for medarbejdere, der måske endnu ikke har mange opgaver. Mange universitetsstuderende vil gøre meget for at pynte deres CV, og en praktikordning kan derfor komme jer begge til gode, hvis du til gengæld lover en anbefaling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.